Jess en Den

Jess en Den

woensdag 11 oktober 2017

Van west naar zuid

Hallo Nederland!

Het is weer tijd voor een nieuw blog, aangezien we al weer een aantal weken verder zijn.
In het laatste verhaal waren wij in Darwin.
Inmiddels zijn wij zo’n 5000 km verderop, in Esperance.
Nu vragen jullie je natuurlijk af wat wij allemaal hebben gedaan in die tijd.
Na Darwin zijn wij naar Litchfield gegaan, een mooi nationaal park met prachtige waters waar we in konden zwemmen. Het was wel een beetje eng ivm de krokodillen (1 week daarvoor was er nog eentje gevangen daar) maar goed, dicht bij andere mensen blijven..
De weg daar vandaan naar Broome (ong 1800 km) was vrijwel niks dus daar zijn we snel door heen gereden.
In Broome waren wij toevallig op een datum dat er de ‘staircase tot the moon’ was, dat gebeurd wanneer de waterstand heel laag is en volle maan tegelijk. Leuk om een keer te zien.





Van de west kust hebben wij heerlijk genoten, op mooie plaatsen gekampeerd waar we wakker werden en gelijk walvissen en dolfijnen konden zien, gesnorkeld tussen prachtig koraal en visjes, gezwommen met een whaleshark, leuke wandelingen gedaan en gewoon lekker genieten van het reizen.
Ondertussen hadden wij nog een ouder stel geholpen die met pech langs de weg stonden. Ze reden in een kleine vrachtwagen met een enorme stier van rond de 1000 kilo die de vrachtwagen aardig heen en weer liet gaan. wij reden 40 km voor ze en haalde 10 liter diesel voor ze mee terug.
We kregen het adres van hun huis voor het geval we in de buurt waren.







Sinds ongeveer 1.5 week geleden is het erg regenachtig geworden en onwijs koud s’ nachts. Het is rond de 5-10 graden en we slapen dan ook met een compleet outfit aan, een slaapzak, 2 fleece dekens bovenop en nog steeds is het te koud. Brrr
een week geleden kwamen wij langs een dorpje dat ons bekend voor kwam, het stel dat wij hadden geholpen woonde daar. We besloten langs te gaan, het was een enorm huis met 64 hec land. Ze hadden heel wat koeien rond lopen, een ‘huis’varken van zo’n 500 kilo en een enge agressieve struisvogel van ongeveer 2.40 meter.
Wij werden uitgenodigd om met ze mee te eten en we mochten daar zelfs in huis blijven slapen! Heerlijk, met elektrische deken!








Het plan was om rond Perth werk te zoeken. Dat is nog niet gelukt en we zijn al bijna in Zuid Australie. Het werk rond Perth zou over ongeveer 2 weken beginnen, maar door Bowen, waar wij na 5 weken nog niks hadden, willen wij niet meer in een hostel zitten wachtend op werk.

Wij hebben besloten om door te rijden en als we iets vinden is dat fijn. Anders rijden wij door naar Tasmaniƫ omdat we daar al weten dat we aan het werk kunnen.





Geen opmerkingen:

Een reactie posten