Jess en Den

Jess en Den

zaterdag 4 november 2017

Armoede

Hello again!

In ons vorige blog hebben jullie kunnen lezen dat wij waarschijnlijk in South Australia of Victoria zouden werken, of als dat niet zou lukken rustig aan naar Tasmanië rijden en daar aan het werk gaan.
Dat was het plan, en zolang er niks zou gebeuren met de auto konden wij dit prima financieren.

Nouja dan weet je het al wel, we waren gewoon rustig aan het rond rijden door wat nationale parken, lekker aan het kamperen en ondertussen naar hostels en fruittuinen toe om te vragen of er werk was in de buurt.
Totdat er op een gegeven moment opeens een boom achter de auto kwam staan terwijl Dennis achteruit reedt.
Dat veranderde alles.
De achterklep en bumper waren flink beschadigd en, aangezien we de auto aan het eind van onze reis hier weer willen verkopen, wilde dit graag laten repareren. 
Diezelfde dag kwamen we langs een autosloop die precies dezelfde auto had staan in dezelfde kleur, en hij wilde de bumper en achterklep ook wel voor ons overzetten. Tja, dit komt niet vaak voor dus wij hadden niet veel keus, we zouden het hier laten repareren.

Dit is niet gratis natuurlijk en we raakte een beetje in paniek, die avond nog hebben wij de ferry naar Tasmanië geboekt, dit ging ook niet makkelijk omdat onze auto eigenlijk iets te hoog is voor de plekken die nog over waren, wat betekende dat de eerstvolgende keer dat wij mee konden pas eind december zou zijn! Wat nu?
Naar Tasmanië vliegen en de auto hier laten?
Of toch hier nog werk zoeken?
Of… de banden wat leeg laten lopen en zorgen dat we er in passen.
Wij vonden dat laatste het beste idee, en op die manier konden wij over 13 dagen mee.




Zoals ik al zei was het repareren van de auto niet goedkoop en nog 13 dagen wachten was eigenlijk al te veel.
Wij zijn naar een aantal nationale parken geweest, hele mooie, en erg saaie. We hebben elke nacht op een gratis camping in bossen gestaan waar een wc al luxe was. In deze tijd hebben wij 2 keer een gratis douche gevonden. Dus inderdaad, wij waren echt ‘stinkende backpackers die alleen maar noodles eten’.
Maar ondanks alles hebben wij toch nog een leuke tijd gehad, zo konden wij elke avond ons eigen kampvuurtje maken en was het overal heerlijk rustig.






Inmiddels zijn we 18 dagen verder en zijn we lekker terug in Tasmanie. Op de ferry komen met de auto was geen probleem gelukkig.
Na bijna 11 uur op de boot kwamen we om 06:00 uur 'S ochtends in Devonport, Tasmanië aan. wij reden gelijk door naar Hobart.
We verblijven nu bij Stuart en Amy, die hebben wij vorig jaar ontmoet. En blijven hier tot aankomende woensdag.
Dan gaan wij naar het hostel en beginnen we met werken. Helaas zullen we eerst weer aardbeien moeten plukken, maar hopelijk kunnen wij snel beginnen met appels uit dunnen.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten