Jess en Den

Jess en Den

zaterdag 2 september 2017

from the outback to the crocs





Hallo allemaal!

Maandag 21/8 hebben wij Bedourie verlaten na 6 weken daar gewerkt te hebben. We hebben het erg leuk gehad en veel gedaan, de plek ziet er een stuk schoner en opgeruimd uit!
Hoewel wij alles goed probeerde te doen was er toch 1 ding mis gegaan.
Er hingen overal bordjes dat wij stock whips (zwepen) verkochten voor 90 dollar. We dachten dat we ze niet meer hadden, tot dat Dennis er eentje had gevonden en die verkocht aan een toerist.
Toen de eigenaar terug kwam en op zoek was naar de zweep vertelde Dennis hem ‘trots’ dat hij die verkocht had. Jim liep boos weg..
Dat bleek de verkeerde zweep te zijn, die was namelijk 10.000 dollar waard. Oepss..



We moesten weer aardig wat kilometers maken aangezien er hele stukken met niks was.
Na ongeveer 1800 km en ondertussen in Northern Territory, kwamen we aan  bij het eerste nationaal park genaamd Nitmiluk. Erg mooi natuurgebied en we hadden daar een wandeling gedaan van 11 zware kilometers. Het was enorm warm, 35 graden zonder wind, en af en toe ging het erg stijl om hoog.
Wij als goed voorbereide wandelaars dachten dat we het wel konden doen met 700 ml water en.. eten kwam na de wandeling wel. Erg slechte beslissing, dat is een harde les geweest.




Op zondag 27/8 reden wij Kakadu in. Een groot nationaal park waar wij ons zelf 3 dagen hebben vermaakt. We hebben een aantal kleine wandelingen gedaan maar meestal vonden we het te heet om aan een wandeling te beginnen. Er waren een aantal leuke watervallen en zwem gelegenheden.
Kakadu staat onder andere bekend om de wilde dieren die er leven, wij hebben een slang gezien (gelukkig vanuit de auto), 4 krokodillen, en veel prachtig gekleurde vogels.
S ’avonds maakten wij een gezellig kampvuur en zaten met andere toeristen en backpackers.






Inmiddels zijn wij in Darwin en verblijven bij Matt en Tyson, vrienden die wij in Bedourie ontmoet hebben. Zij waren toen in Bedourie aan het werk en nu in Darwin. Het is een luxe appartementencomplex met mooi zwembad er bij.
Op donderdag was hier een leuke markt aan het strand met een mooie zonsondergang. Op de markt was veel lekker eten, een vuurshow en… een stock whip show.

Morgen gaan we weer verder, eerst naar Litchfield (nationaal park) en daarna gaan we langzaam aan via de west kust naar beneden en hopen rond Perth weer aan het werk te kunnen.





Geen opmerkingen:

Een reactie posten